Jongerenavond – Op weg naar de Ramadan

Gastspreker: Youssef El Hachioui
Locatie: Moskee Othman,
Boezemdwarsstraat 1A 3034 EP Rotterdam.
Datum: 04-06-2016
Tijdstip: na Asr (18:00)

Over iets minder dan een maand breekt voor ons in shaa Allah de heiligste maand van het jaar aan; de Ramadan. De voorbereidingen zijn in volle gang en de grote soeppan wordt alvast uit de vitrinekast gehaald. Maar zijn onze voorbereidingen alleen gelimiteerd op het culinaire vlak of hebben we ook nagedacht over wat we willen bereiken deze Ramadan?
Hebben we ook doelen gesteld voor zelfverbetering van ons karakter in deze maand die een school is voor het opvoeden van de ziel. Om het meeste uit de maand Ramadan te halen is zo een uitvoerige voorbereiding vereist. De sahaba (metgezellen van de profeet vzmh) keken al 6 maanden van te voren uit naar de volgende Ramadan en deden dua opdat ze de aankomende Ramadan mee mogen maken. En ook de maanden in aanloop van de Ramadan, Rajab en Shabaan, werden uitvoerig benut om alvast lichamelijk en spiritueel in de stemming te komen.

Tijdens de volgende jongerenavond zal onze geliefde broeder Youssef El Hachioui ons van de nodige tips & tricks voorzien hoe wij het beste onze tijd kunnen invullen tijdens deze gezegende maand om het beste uit ons zelf te halen.

Jongerenavond 5 - 2016

Scroll To Top