Jongerenavond – Praktiseren in een niet-Islamitische samenleving

Jongerenavond - Praktiseren in een niet-Islamitische samenlevingIn Nederland leven we in een multiculturele samenleving. Dit houdt in dat er vele groepen zijn met verschillende gewoontes en geloofsovertuigingen. Het voordeel van het leven in een multiculturele samenleving is dat we met vele culturen in aanraking komen en we daardoor in staat zijn om veel van elkaar te leren en elkaar daardoor beter te begrijpen. Verschillende studies wijzen uit dat mensen elkaars gewoonten zullen overnemen naar mate zij veel met elkaar optrekken. Dit geldt zowel voor alle goede gewoontes (bijv. goede omgang met de medemens) als alle slechte gewoontes (bijv.  gewoontes die onze geloofsovertuiging kan verzwakken).

Het is daarom van essentieel belang om een goede balans te vinden tussen het actief deelnemen aan de maatschappij en het praktiseren van ons geloof. Het vinden van deze balans is echter heel moeilijk in deze tijd. Daarom staat de volgende vraag centraal tijdens de volgende jongerenavond: Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we actief deelnemen aan de maatschappij zonder dat dit ten koste gaat van onze geloofsovertuiging? Tijdens onze aanstaande jongerenavond zal onze geliefde broeder Rafik Dahman proberen om antwoord te geven op deze vraag.

Kortom, wil jij weten hoe wij het best kunnen integreren in Nederland, zonder onze Islamitische identiteit te verliezen? Kom dan naar onze volgende jongerenavond op zaterdag 1 oktober 2016 na het Maghreb gebed.

Deze jongerenavond is open voor zowel onze broeders als zusters. Na de lezing kunnen we onder het genot van hapjes en drankjes onze broeder- en zusterschap versterken. Vergeet ook niet om dit bericht te delen met vrienden, kennissen, broers en zussen om extra beloning (Ajr) te ontvangen insha’Allah!

Onderwerp: Praktiseren in een niet-Islamitische samenleving
Gastspreker: Rafik Dahman
Datum: Zaterdag 1 oktober 2016
Tijdstip: 19:30 uur (na het Maghreb gebed)
Adres: Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP Rotterdam

Scroll To Top