Terugblik op de jongerenavonden I 01 maart 2014

Salamoe aleikom beste broeders en zusters,

Zoals jullie inmiddels gewend zijn van ons organiseren wij elke eerste zaterdag van de maand een jongerenavond. De jongerenavonden zijn meestal in de avonden en beginnen met een korte koranrecitatie gevolgd door een Nederlandstalige lezing en als  afsluiting staan er altijd hapjes en drankjes klaar om zo een broederlijke brand te creeeren tussen de aanwezigen. Ook hopen wij hiermee de drempel tussen het publiek en de gastsprekers &  organisatie laagdrempelig te houden.

Deze systematiek hebben we de afgelopen twee jaar gehanteerd bij al onze jongerenavonden. Wij willen echter graag weten wat jullie van de jongerenavonden tot nu toe vinden. Daarom hebben we besloten om de volgende jongerenavond anders in te richten: Wij nodigen jullie graag uit voor  aanstaande zaterdag 1 maart 2014 om in debat te gaan over de jongerenavonden die gehouden worden in moskee Othman.
Het zal een soort interactieve sessie worden waarin iedereen zijn mening kwijt kan. Dagvoorzitter Azzedine Karrat zal insha’Allah de sessie leiden.

Ook zullen we in shaa Allah de shahada van een nieuwe zuster meemaken, dus voor de zusters die haar willen steunen/begeleiden is dit de ideale mogelijkheid!

Onderwerpen die o.a. behandelt zullen worden:

  • Algemeen beeld van de jongerenavonden
  • Tijden van de jongerenavonden
  • Promotie van de jongerenavonden
  • Onderwerpen van de jongerenavonden
  • Gastsprekers van de jongerenavonden
  • Hapjes en drankjes na afloop
  • Vrijwilligers voor de jongerenavonden.

Natuur zal er voldoende ruimte zijn om andere onderwerpen in het kader van de jongerenavonden te bespreken.

Programma voor 1 maart is dus als volgt:
18:25 uur Samen salat Magreb bidden
18:35 uur Koranrecitatie
18:40 uur Dialoog
19:10 uur Hapjes en drankjes

Wij hopen in shaa Allah dat jullie allemaal massaal aanwezig zullen zijn.

Scroll To Top