Jongerenavond – Islam en Gezondheid

De Shari’a is gekomen om vijf fundamentele zaken, de Maqasid Shari’a, te beschermen. De verdediging en het behoud van het leven, de nafs, is de tweede van deze vijf zaken. Het is daarom van groot belang je leefstijl hierop te baseren. Helaas gaat het hier soms mis, zeker als het om eten gaat. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om ongezond te eten. We zijn  te snel geneigd om junkfood te eten zonder stil te staan bij de eventuele consequenties.

Er is een steeds grotere trend merkbaar naar de consumptie van fastfood en dit kunnen we ook terugzien in de groei van het aantal fastfoodrestaurants. Daarbij bewegen we steeds minder. Dit lijkt een dodelijke combinatie te zijn die het leven absoluut niet bevordert.

Desondanks worden we tegenwoordig veel ouder, mede dankzij de medische- en technologische innovaties. Mensen die ziek worden blijven langer leven, maar ze leven veel langer met chronische ziekten. Denk hierbij aan suikerziekte en hart- en vaatziekten. Deze ziekten zijn (deels) te wijten aan onze leefstijl.

Er zijn veel vragen te stellen over wat voor invloed dit allemaal heeft op ons leven, de nafs. Wil jij antwoorden hebben op gezondheid gerelateerde vragen (vanuit zowel een theologisch- als medisch perspectief)? Kom dan naar onze volgende jongerenavond waarin onze geliefde dr. Bahri Bulut ons tijdens deze gezegend avond  insha’Allah zal meenemen in zijn verhaal over de Islam en Gezondheid.

Kom en wees welkom op zaterdag april om 18:30 ná het Isha gebed.

Zowel onze broeders als zusters zijn welkom tijdens deze jongerenavond. Na de lezing kunnen we onder het genot van hapjes en drankjes onze broeder- en zusterschap versterken. Vergeet ook niet om dit bericht door te sturen om extra Ajr te ontvangen insha’Allah!

Onderwerp: Islam & Gezondheid
Gastspreker: Dokter Bahri Bulut (huisarts)
Datum: 07-01-2017
Tijdstip: 18:30 (ná het Isha gebed)
Adres: Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP Rotterdam

Scroll To Top