Jongerenavond – Kennis is verlichting!

Zaterdag 02 November is het in shaa Allah weer zover. De eerste zaterdag van de maand is dan weer een feit en dat betekent dat er opnieuw een jongerenavond op het programma staat.

Het thema zal dit keer in shaa Allah een hele speciale zijn. Wij zien helaas dat te veel van onze broeders en zusters zich in het “duisternis” begeven. Wij hebben het dan niet over de letterlijke betekenis van het woord duisternis, maar meer over hun onwetendheid op het gebied van ons geloof. Dit zorgt ervoor dat zij een benauwd leven leiden vol met “duisternis”.
De enige manier om deze duisternis te doven is met kennis!

Allah  soub7ana howa ta’alla zegt in de koran: ” Allah zal degenen onder jullie die geloven en degenen aan wie kennis is gegeven in rang verheffen” (58:11)
Onze geliefde profeet (vzmh) heeft ook gezegd: “En wie een pad bewandelt zoekende naar kennis, Allah zal voor hem hiermee een pad naar het Paradijs vergemakkelijken

Flyer Jongerenavond JPG

De lezing wordt gegeven door onze geliefde broeder Imad Idrissi van de Sunnah Moskee in Den Haag.

Ook dit keer zullen er weer hapjes en drankjes klaar staan na afloop, dus wees erbij!

De lezing zal in shaa Allah na salatul Maghreb (17:30) aanvangen!

Locatie: Othman Moskee Crooswijk
Boezemdwarsstraat 1A
3034 EP Rotterdam
Tijdstip: Na salatul Maghreb (17:30)
Datum: 02-11-2013
Gastspreker: Imad Idrissi

تنضم مسجد عثمان لقاء شبابي حول أهمية
العلم. العلم نور والجهل عار
قال الله تعالى: ( يرفع الله الذين آمنوا منكم والذين أوتوا العلم درجات ) ( سورة المجادلة.

عن أبي هريرة رضي الله عنه أن رسول الله – صلى الله عليه وسلم قال :” ومن سلك طريقاً يلتمس فيه علماً سهل الله به طريقاً إلي الجنة ” رواه مسلم .

و قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :” لا حسد إلا في اثنتين : رجل آتاه الله مالاً فسلطه على هلكته في الحق ورجل آتاه الله حكمةً فهو يقضي بها ويعلمها ”

كونو في الموعد وجزاكم الله خيراً

Scroll To Top