Inzameling – Safe a friend

De Ramadan komt er weer aan. Voor de meesten van ons een gezellige maand vol met gezelligheid, saamhorigheid en veel eten. Helaas is dit niet voor al onze broeders en zusters al het geval.

Sinds de oorlog is uitgebroken in Syrië en door de armoede in Eritrea zijn er duizenden vluchtelingen naar Nederland gevlucht. Deze mensen leven in Nederland onder erbarmelijke omstandigheden waar er zelfs sprake is van honger. Omdat de Ramadan de maand van barmhartigheid is willen wij graag samen met jullie een inzamelingsactie starten om deze mensen de Ramadan door te helpen.

We willen pakketen samen stellen voor deze arme gezinnen en deze uitdelen om daarmee de Ramadan door te komen. Deze pakketten bestaan uit voedselpakketten en verzorgingspakketten.

Wil jij je steentje bijdragen en deze mensen, die jouw hulp, zo hard kunnen gebruiken, helpen? Mail ons naar vrouwencommissie@moskee-othman.nl of stuur ons een berichtje!

Een man vroeg de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem): “O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste?” Hij (vrede en zegeningen zij met hem) antwoordde:

“Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: “Geef zoveel aan die en zoveel aan die”, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen.”

(Bukhari)

safe a friend

Scroll To Top