Aqeedah Lessen – Ustadh Aarab

Lessen Geloofsleer: Uitleg van het boek Aqiedah At-Tahawiyah door Ustadh Mohamed Aarab
Volgens de islam is het de plicht van iedere gelovige om kennis op te doen. Allah (swt) heeft niet voor niets de eerste ayah van de Koran geopenbaard aan onze geliefde profeet Mohammed (vzmh) met dat gebod. Daarom biedt de jongerencommissie van Moskee Othman ook dit jaar lessen Aqiedah/geloofsleer aan. Deze zullen worden gegeven door onze geliefde Ustadh Mohamed Aarab. De lessen zullen insha’Allah van start gaan op dinsdag 3 december 2013. De lessen zullen iedere dinsdag aanvangen om 18:00 uur en eindigen om en nabij 19:30 uur. Er is een curriculum uiteengezet. Het doel is om dit curriculum in juni 2014 af te ronden bi’idnillah. Tegenover de deelname aan de lessen staat een bedrag ter contributie van €70 voor de gehele periode tot aan juni 2014 (omgerekend is dat €10 per maand). Wil je deelnemen dan adviseren wij je om snel in te schrijven, want er kunnen maar 50 studenten aanmelden en vol is vol! (25 vrouwen, 25 mannen)!
Wat kun je verwachten van deze lessen?
Als moslim(a) is het van belang goed op het netvlies te hebben waarin je moet geloven en wat buiten het geloof valt. Wat is het geloof daadwerkelijk nou? Waar bestaat het uit? Welke zaken vinden hun basis in de islam en vallen binnen de geloofsleer en wat hoort hier niet bij? Deze voor de gelovige moslim(a) cruciale zaken zullen een van de onderwerpen zijn van de Aqiedah lessen. Wij verwachten een zeer leerzaam jaar insha’Allah.

Ustadh Mohamed Aarab zal in deze lessen het boek Aqiedah At-Tahawiyah bespreken. Dit boek bestaat uit 134 geloofsartikelen. Ons streven is dit boek binnen de gegeven tijd volledig te behandelen. Het programma is dit jaar vernieuwd, zo hopen wij de kwaliteit van de lessen te verbeteren. Als gevolg hiervan zullen binnen de lesperiode 2 toetsen worden afgelegd om de opgedane kennis te toetsen, zo kan iedere student te weten komen waar hij staat en wat hij persoonlijk heeft opgestoken van de lessen. Wij zien de aanmeldingen en natuurlijk de leergierige, gedreven gezichten graag verschijnen in moskee Othman voor deze lessen.

 

Inschrijven kan HIER

 

Flyer_aqiedah lessen aangepast

Scroll To Top