Fiqh Lessen – Shayk Mohamed Aarab

Na een lange vakantie is het nieuwe studiejaar weer begonnen voor studenten. Dat betekent dat ook moskee Othman van start zal gaan met het aanbieden van nieuwe cursussen.
Na het succes van de cursus Aqeedah at-Tahawi en de cursus Ayyuhal walad biedt moskee Othman ook dit jaar weer nieuwe cursussen aan met traditionele kennis.  Deze lessen zullen worden gegeven door onze edele Shaykh Mohamed Aarab.

Na de aqeedah- en tassawuf-lessen is het nu tijd om kennis op te doen van de fiqh (jurisprudentie) van de kernhandelingen in ons geloof. Deze kennis is essentieel en is verplicht voor elke moslim om te weten (Fard 3ain). Wij hebben er daarom voor gekozen om dit studiejaar te verdelen in 4 blokken van 8 weken waarin de studenten de verschillende fiqh-onderwerpen zullen induiken met behulp van onze geliefde Shaykh. Het studiejaar zal worden opgehangen aan 4 thema’s:

Blok 1: Tahara en Salaat

Blok 2: Zakaat

Blok 3: Ramadan en Hadj

Blok 4: Fiqh van het eten en drinken

De shaykh zal de lessen benaderen vanuit de Maliki wetschool als uitgangspunt, waarbij hij per onderwerp vergelijkingen zal maken met de Hanafi wetschool. Wij zullen het boek الفقه الميسر behandelen en het is voor de studenten aangeraden dit boek aan te schaffen of uit te printen en mee te nemen gedurende de lessen.  Na aanmelding krijgen jullie meer informatie over dit boek in shaa Allah.
De lessen starten op woensdag 16 september en zullen elke woensdag plaatsvinden van 18:00 uur tot 19:00.

Ben jij geïnteresseerd in deze fiqh onderwerpen? Wil jij leren hoe je jouw Heer moet aanbidden of wil je jouw fiqh-kennis uitbreiden door middel van de juiste fiqh-kennis? Meld je dan vóór 8 september aan via de link hieronder.  Er zijn een beperkt aantal plaatsen vrij, dus wees er snel bij! Deze lessen zijn zowel voor broeders als zusters.

flyer nieuw

 

Klik hier om aan te melden voor de lessen.

Scroll To Top