Moskee Othman bezoekt scholengemeenschap Melanchthon

In navolging op het het kennismakingsgesprek op 4 december 2012 is Moskee Othman, in samenwerking met stichting SPIOR en Scholengemeenschap Melanchthon bijeengekomen bij het Melanchton college aan de Crooswijksesingel om te praten over de samenwerking die beide partijen op het oog hebben op het gebied van ouderbetrokkenheid en onderwijs.

Huiswerkbegeleiding

Het eerste gedeelte van de presentatie ging over de scholieren en programma van Melanchthon.  Melanchton heeft een aantal leerlingen die het LWOO-traject volgen (leerweg ondersteunend onderwijs). Een aantal leerlingen van het Melanchthon college volgen huiswerkbegeleiding in Moskee Othman en er zijn afspraken gemaakt om in de toekomst gerichter samen te werken om deze leerlingen te begeleiden zodat zij (sneller) hun diploma kunnen halen.

Ouderbetrokkenheid

Moskee Othman zal nauwer samenwerken met scholengemeenschap Melanchthon om de ouderbetrokkenheid van leerlingen te bevorderen binnen de scholen. Een van de plannen is om voorlichtingsavonden te houden voor de ouderen van Moskee Othman om zodoende de ouderen in te lichten over de keuzemogelijkheden waar hun kinderen tegenoverstaan. Op deze manier hopen we dat de ouders een meer actievere houding zullen nemen ten opzichte van onderwijs van hun kinderen.
Delicatesse

Er werd niet alleen vergaderd! Onder het genot van heerlijke vis hebben de leden van Moskee Othman en een aantal docenten van scholengemeenschap Melanchthon nader kennis met elkaar kunnen maken en elkaars ervaringen delen over de kinderen.

Moskee Othman ziet uit naar een intensieve samenwerking met Scholengemeenschap Melanchthon die in shaa Allah nog jaren voort zal duren!

 

20130321_190704nieuw

Scroll To Top