Mohamed Aarab – CV

Ustadh Mohamed Aarab (moge Allah hem behouden) is momenteel docent aan de Islamitische Universiteit Rotterdam. Hij leerde de Koran uit zijn hoofd op zijn 19e levensjaar in Maassluis en vertrok vervolgens op zijn 20e naar Syrië waar hij de Arabische taal en de islamitische vakken (Shar’iah) bestudeerde aan het Islamistische Instituut Abu Nour in Damascus. Tegelijkertijd volgde hij de lessen van Shaykh Sa’ied Ramadaan al-Bouti (moge Allah hem genadig zijn) in zijn moskee en bij Shaykh Usama Rafa’i die een belangrijke invloed had op zijn leven.

Van Syrië naar Marokko 
Vanuit Syrië vertrok hij naar Marokko waar hij enkele jaren in de Madrassa ibn al-Habib in Tanalt, in het zuiden van Marokko, studeerde onder Shaykh Mohamed al-Ghalie al-Sadsie. Ustadh Mohamed Aarab bestudeerde daar islamitische teksten in ‘Aqidah en Fiqh (waaronder ‘Murshid al-Mu’in’ met commentaar van Mayyarah al-Kubra, ‘Ar-Risala’ van Ibn Abi Zayd al-Qayrawani met uitleg van ‘Adawi, ’Mukhtasar al-Khalil’ met commentaar van Ahmad Dardir en ‘Al-Tuhfat al-Ahkaam’ van Ibn ‘Aasim met uitleg van Imaam Abi Hassan ‘Ali ibn Abdel Salaam al-Tasuli), Usul al-Fiqh (waaronder ‘Al-Waraqaat’ van Imaam Al-Juwayni en ‘Djam’ al-Djawaami’ van Imaam Ibn Subki), Hadieth (waaronder Sahieh Al-Bukhari), Hadith wetenschappen (al-Bayquniyya en Muqadimah ibn Salah) en Arabische Grammatica (An-Nahw) en Morfologie (As-Sarf) op de ouderwetse manier zittend aan de voeten van geleerden in de moskee.

Boeken/Teksten van het Arabisch die hij heeft gememoriseerd.
-Al Adjroemiyyah
-Qatroen Nadaa
-Shoedhoer Adh-Dhahab
-Al-Djoemal
-Al-Azwaawi
-Laami’ah Al-Af’aal
-Alfiyah Ibn Maalik via twee wegen: a) Al-Makoedi, b) Ibn-‘Aqeel

Ustadh Mohamed Aarab is tevens gespecialiseerd in de Maliki Fiqh en de ‘Aqidah scholen van Ahlu Sunnah wal Djamaa’ah (de Ash’ari en Maturidi scholen) en heeft werken van Imam Ibn Taymiyya aangaande geloofsleer uitvoerig bestudeerd.

Moge Allah de Ustadh behouden en ons de mogelijkheid geven om gebruik te maken van zijn kennis.

 

Scroll To Top