Jongerenavond – Weerbaarheid en Radicalisering

Radicalisering onder moslimjongeren is een onderwerp dat momenteel volop in de schijnwerpers staat. Niet alleen in de media, maar ook binnen de politiek en onze eigen moslimgemeenschap. Jongeren discussiëren hierover en hebben veel vragen die zij vaak nergens kwijt kunnen. Onze gemeenschap maakt zich ernstige zorgen over de radicalisering van enkele moslimjongeren en het gebrek aan mogelijkheden die gecreëerd worden om met deze jongeren in dialoog te treden.

Het raakt ons namelijk allemaal wanneer jongeren slachtoffer worden van extremistische opvattingen, die onder andere verspreid worden via social media. Het resultaat hiervan is dat deze jongeren zich vervreemden van hun omgeving en in het ergste geval afreizen naar het wespennest in bijvoorbeeld Syrië en Irak.

Moskee Othman zal tijdens de jongerenavond van 5 december aandacht besteden aan dit onderwerp. Onze geliefde Ustadh Abdeslam Chakir zal  dit thema uitgebreid behandelen tijdens deze jongerenavond. Een aantal vragen zullen aan de orde komen, namelijk:

  •  ‘Heeft extremisme iets te maken met moslims of de islam?’
  • ‘Wat leert de islam over vrede, over geweld, over omgaan met andersdenkenden?’
  • ’Wat kunnen/moeten we doen om het te voorkomen?’

Benieuwd? Graag verwelkomen wij jullie zaterdag 5 december (na het isha-gebed) voor hopelijk een leerzame lezing.
Na de lezing zullen er hapjes en drankjes zijn, en is er gelegenheid om de broederschap te verbeteren.  Wees er dus bij, en vergeet dit bericht niet door te sturen!

Jongerenavond - 5-12-2015 - Flyer


Onderwerp: Weerbaarheid en Radicalisering
Spreker: Ustadh Abdeslam Chakir
Datum: Zaterdag 5 december, na isha-gebed (18:30uur)
Locatie: Moskee Othman
Adres: Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP, Rotterdam
Voor zowel broeders en zusters!

Scroll To Top