Jongerenavond – Islam in het internet- en social media tijdperk

Islam in het internet- en social media tijdperk

Onderwerp: Islam in het internet- en social media tijdperk
Gastspreker: Imam Azzedine Karrat
Datum: 06-02-2016
Tijd: 18:00 (na salaat maghreb)
Adres: Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP

We leven in een tijdperk waarin de mens afhankelijk is geworden van social media en het internet. Ook moslims maken steeds vaker gebruik van het internet en social media om hun geloof te belijden. Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld kennis op te doen of de islam te promoten.

Alhoewel dit in eerste instantie een goede zaak lijkt, kent ook deze ontwikkeling haar keerzijde. Op het internet en social media zijn helaas  verhitte discussies ontstaan tussen moslims over de islam. Discussies niet thuishoren op het internet, discussies waar geleerden zich niet eens aan durven te wagen en bovendien op een disrespectvolle manier worden gevoerd. Het lijkt dat wij de gedragsetiketten van de islam op het internet verwaarlozen.  Een aantal vragen kunnen hierover gesteld worden (die tevens centraal staan tijdens onze volgende jongerenavond), namelijk:

Hoe dienen wij om te gaan met elkaar op social media? En nog belangrijker, hoe dienen wij om te gaan met (islamgerelateerde) onderwerpen/discussies waar wij eigenlijk geen weet over hebben? Mogen we alle kennis klakkeloos overnemen van het internet?

Onze geliefde Imam Azzedine Karrat zal ons in shaa Allah, tijdens deze gezegende avond, proberen zijn visie op dit onderwerp over te dragen. Wij raden daarom eenieder aan om aanwezig te zijn tijdens onze volgende jongerenavond zaterdag 6 februari om 18:00 na salaat maghreb.

Zowel onze broeders als zusters zijn welkom tijdens deze jongerenavond. Na de lezing kunnen we onder het genot van hapjes en drankjes onze broeder- en zusterschap versterken.
Vergeet ook niet om dit bericht door te sturen om extra Ajr te ontvangen in shaa Allah!

Jongerenavond 2 - 2016

Scroll To Top