Jongerenavond – De gevaren van drugs

Jongerenavond - 03/2016 - De gevaren van drugsHard- en softdrugs wordt vandaag de dag helaas door veel van onze jongeren gebruikt. Maar niet alleen gebruikt, ook het verkopen ervan komt wat ons betreft te vaak voor. Dit allemaal lijkt in het huidige tijdperk heel normaal te zijn, alleen is dat wel zo? Denken de mensen na over de consequenties van het gebruik en de verkoop van deze verdovende middelen? En nog belangrijker, wat zegt de islam hierover?

Allah subhanahu wa ta’ala heeft alle bedwelmende middelen voor ons verboden verklaard. Onze profeet -vrede zij met hem- zei: “Alles wat bedwelmt is al-khamr en ieder bedwelmend middel (al-khamr) is verboden (haram).”

Een heel duidelijk standpunt, alleen hoe komt het dat zoveel van onze jongeren in het drugsleven zijn beland? Wat zijn de gevaren van het gebruiken en verkopen van drugs? En misschien de belangrijkste vraag, hoe kunnen wij ervoor zorgen dat broeders en zusters uit dit wereldje stappen?

Op deze vragen en meer probeert onze geliefde broeder Youssef El-Hachioui antwoord te geven tijdens de volgende jongerenavond. Kortom, wil jij weten hoe wij onszelf en anderen kunnen beschermen tegen de verleidingen van drugs? Kom dan naar onze volgende jongerenavond op zaterdag 5 maart om 18:30 na salaat maghreb.

Zowel broeders als zusters zijn welkom tijdens deze jongerenavond. Na de lezing kunnen we onder het genot van hapjes en drankjes onze broeder- en zusterschap versterken.
Vergeet ook niet om dit bericht te delen met vrienden, kennissen, broers en zussen om extra Ajr (beloning) te ontvangen insha’Allah!

Onderwerp: De gevaren van drugs
Gastspreker: Broeder Youssef El-Hachioui
Datum: 5 maart 2016
Tijdstip: 18:30 uur (na salaat maghreb)
Adres: Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP Rotterdam

Scroll To Top