Jongerenavond – AlHijra

December is weer in aantocht wat betekent dat dit de laatste jongerenavond zal zijn van dit kalenderjaar. Dit keer zal deze jongerenavond in het teken staan van een speciale gebeurtenis: het begin van de islamitische jaartelling. In december zal namelijk zowel het christelijke islamitisch jaar eindigen als de islamitische. In tegenstelling tot de christelijke jaartelling is onze islamitische jaartelling niet gestart bij de geboorte van onze geliefde profeet (vzmh), maar bij zijn Hijra naar Medina.
De Hijra is een gebeurtenis waarbij wij allemaal stil bij moeten staan, zeker in deze maand. Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle zegt ook in de heilige Quran:

“Degenen die geloven en die zijn uitgeweken en die strijden op de Weg van Allah met hun bezittingen en hun levens zijn hoger in rang bij Allah. En zij zijn degenen die de overwinnaren zijn. (20)” (Surah Tawbah, ayah 20)

الَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُ‌وا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَ‌جَةً عِندَ اللَّـهِ ۚ وَأُولَـٰئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ

Wil jij weten welke lessen wij uit deze Hijra kunnen trekken? Kom dan naar onze volgende jongerenavond waarin onze geliefde broeder Bassem Salah ons dit haarfijn zal uitleggen!

Deel dit evenement om zoveel mogelijk Ajr te ontvangen in shaa Allah.

Onderwerp: Hijra
Gastspreker: Bassem Saleh
Datum: 06-12-2014
Tijd: 18:20 (na isha)
Publiek: Mannen en vrouwen
Adres: Boezemdwarsstraat 1A
3034 EP Rotterdam

Flyer-jongeravond

Scroll To Top