Jongerenavond 6 – “Vergeving & Verzoening”

Zaterdag 2 maart 2013 organiseert de jongrencommissie van Moskee Othman de 6de Jongerenavond met als thema: ‘Vergeving & Verzoening’.

Locatie: Moskee Othman Rotterdam /Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP Rotterdam
Tijdstip: Na Salaat Al-Maghreb (18:23)
Datum: Zaterdag 2 maart 2013
Gastspreker:Broeder Abdeljalil Sayfaoui

De 6de jongerenavond van moskee Othman belooft weer een mooie avond te worden. De vorige jongerenavond ging over de karaktereigenschappen van niemand minder dan onze geliefde profeet Mohammed (صلآ الله عليه وسلم). Een van de vele bijzondere karaktereigenschappen van de profeet Mohammed (صلآ الله عليه وسلم) is zijn barmhartigheid voor zijn Ummah en de mensheid.

Allah subhanahoe wa ta3ala zegt in surat al-anbiyah 107: {وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ} “En Wij hebben jou (O Moehammad) slechts gezonden als een barmhartigheid voor de werelden“.

Dit is dus ook hoe wij moslims onderling en met niet-moslims moeten zijn, namelijk barmhartig. Maar om barmhartig te kunnen zijn moeten we eerst leren wat vergeving en verzoening inhoud. Want vergeving en verzoening is een stap richting een barmhartig hart en wie voor anderen barmhartig is, zal Allah subhanahoe wata3ala ook barmhartig zijn. De profeet Mohammed (صلآ الله عليه وسلم) zegt in een hadith:
[رواه مسلم ]    [من لا يرحم الناس لا يرحمه الله] “Hij/Zij die niet barmhartig is voor de mensen, voor hem/haar zal Allah subhanahoe wta3ala niet barmhartigheid zijn”.

Dus wees barmhartig voor zij die op aarde zijn, en Hij (Allah subhanahoe wata3ala) die in de hemel is zal barmhartig zijn voor jou. Broeder Abdeljalil Sayfaoui zal ons dan ook tijdens deze jongerenavond uitgebreid informeren over de betekenis van “Vergeving & Verzoening”.

We hopen jou insha’ Allah te mogen verwelkomen aanstaande zaterdag na Salaat ALMAGHREB.

flyer02032013V2.1

Scroll To Top