Intensieve minicursus al-Murshid al-Mu’in door Mohamed Arab

Assalamoe alaykoem beste broeders en zusters,

De Vereniging Marokkaanse Moskeeën Zuid Nederland (VMMZN) organiseert op 25 en 26 december 2014 deel 2 van een intensieve cursus Aqida en Maliki Fiqh. Sheikh Mohamed ‘Arab geeft een uitleg op al-Murshid al-Mu’in (de helpende gids) van imam ibn ‘Ashir. Een eeuwenoude tekst die de basis behandelt van de gehele religie (imaan, islam en ihsaan).

Maak gebruik van deze unieke, eenmalige kans om (van 9.00 uur ’s ochtends tot ongeveer 18.00 uur ’s avonds) de ‘aqida van de ahl-asSunna wal-djama’ah en de fiqh van de reiniging en het gebed (thahara en salaat) volgens de Maliki maddhab te leren op de traditionele manier die in o.a. Marokko al eeuwenlang wordt gebruikt. Leer alles wat verplicht is, wat aanbevolen is, wat verboden is en wat afgeraden is.

Altijd al het antwoord willen weten op vragen als:

Wat moet ik weten over Allah?

Verbreekt een bloedneus mijn woedo’e?

Als ik vergeet al-Fatiha te reciteren is mijn gebed dan nog geldig?

Mag ik over mij sokken wrijven bij woedo’e?

Wanneer mag ik mijn gebed inkorten?

En nog veel meer!

Deze intensieve tweedaagse cursus wordt jullie aangeboden voor het kleine bedrag van €10,–. Dit bedrag is bedoeld als onkostenvergoeding voor de cursus benodigdheden, de lunch en drankjes op beide dagen.

Deze Nederlandstalige cursus is voor zowel broeders en zusters (te volgen met beeld en geluid), cursusmaterialen zullen ter plekke worden uitgedeeld, waaronder de gehele Arabische tekst van Murshid al-Mu’in en een Nederlandse vertaling van het te behandelen gedeelte.

Maak gebruik van deze unieke kans en schrijf je nu in door een mail te sturen met je naam, leeftijd en geslacht naar: info@moskee-zuidnederland.nl Wees erbij in Moskee Al Hoeda in Rotterdam, Van Noortwijckstraat 30  –  3042 LP  Rotterdam (Overschie).

file-page1

Wassalaam,

Namens bestuur VMMZN

Ps. Aan het begin van de cursus zal er in sha’a Allah ruimte zijn voor een korte samenvatting van Deel 1.

Scroll To Top