FINALE: Benelux Korancompetitie 2013

Zondag 16 juni 2013 organiseert vereniging EL Mishkaat de Finale van de Benelux Korancompetitie 2013. Na maanden van voorrondes in verschillende steden in Nederland en België zijn de beste jeugdige Koranreciteurs geselecteerd voor de finale in Moskee Othman.

Locatie: Moskee Othman Rotterdam / Boezemdwarsstraat 1A, 3034 EP Rotterdam
Tijdstip: 09:30 tot 19:00
Datum: Zondag 16 juni 2013
Speciale gasten uit het buitenland:

Saudi-Arabië: Sheikh Dr. Abdullah Ibn Ali Basfar –   فضيلة الدكتور عبدالله بن علي بصفر

basfarSheikh Basfar is een van de bekendste Koran reciteurs in de wereld. Tevens is hij de secretaris generaal van de Internationale Organisatie voor Memorisatie van de Edele Koran – الهيئة العالمية لتحفيظ القرآن الكريم

Marokko:  Sheikh Dr. Abderrahim An-Nabulsi  –  فضيلة الدكتور العلامة عبد الرحيم نبولسي

nabulsiSheikh An-Nabulsi is een van de meest vooraanstaande Koran geleerden van Marokko. Hij is ook onder andere bekend van het tv-programma Al-Karassi al ilmiya (الكراسي العلمية) dat vertoont wordt op de Marokkaanse zender Assadissa.

 

De Verhevene heeft ons geëerd met het eeuwige wonder. Ons geloof is onlosmakelijk verbonden met de Edele Koran. Dit boek is het licht dat zelfs in tijden van duisternissen blijft schijnen. Allah zegt in de Koran: “Voorzeker, deze Koran leidt tot datgene wat juister is; en geeft aan gelovigen die goede werken verrichten de blijde tijding, dat zij een grote beloning zullen ontvangen.”

Verder vertelt onze profeet Mohamed (vrede zij met hem): ,,Allah doet middels dit Boek (de Koran) sommige mensen in rang stijgen en anderen in rang dalen.”

Ongetwijfeld kent u El Mishkaat van de voorgaande edities van de Korancompetities en/of de regionale halve finales 2013 in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Vilvoorde & Mechelen (België) en Leiden/DenHaag.

Het doel van de Benelux Korancompetitie is om onze jongeren en de rest van de moslimgemeenschap in België, Nederland en Luxemburg te motiveren de Koran te memoriseren, met tajweed-regels te lezen, te overdenken en ernaar te leven.

Verder willen wij middels de Korancompetitie de moskeeën in de Benelux stimuleren om meer, beter en professioneler samen te werken op het gebied van de Koran.

Tijdens de finale zullen onze jongeren uit Nederland en België wedijveren om de gunsten van Allah. Wie is het best voorbereid, en wie zal in categorie 60 Hizb het ticket winnen voor deelname aan de internationale Korancompetitie in Dubai? Wij wensen alle finalisten veel geluk en succes!

Graag nodigen wij uit om dit evenement bij te wonen. U kunt ons bezoeken in Moskee Othman te Rotterdam. Adres: Boezemdwarsstraat 1.  3034 EP Rotterdam.

U kunt de Finale van de Benelux Korancompetitie ook thuis live volgen via

www.dawah-tv.nl en www.korancompetitie.com.

Wij zien u in sha’a Allah graag op zondag 16 juni!

finale kc_2013

Scroll To Top