Fiqh cursus – Zakaat – Shayk Mohamed Aarab

Met de hulp van Allaah s.w.t. hebben we blok 1 Tahara & Salaat met succes afgerond. Het was een intensieve en leerzame periode waarin we de fara’ id en sunnan van tahara en Salaat intensief hebben behandeld. Wij danken Allah s.w.t. voor deze leerzame periode. Vervolgens willen wij onze ustedh Mohamed Aarab bedanken voor de profijtvolle kennis die hij ons heeft geschonken.  Nu blok 1 succesvol afgesloten is, betekent dit dat wij in shaa Allah 16 December zullen starten met blok 2: Zakaat.

Zoals jullie allen weten kent de islam vijf zuilen. De derde zuil, en tevens de zuil die vaak in samenhang wordt genoemd met het gebed in de Quran, is Zakaat. Dit is een zuil waarvan de kennis hierover lijkt te zijn verwaterd binnen onze ummah.  Wat weten wij nou precies over Zakaat? Enkel dat degene die boven een bepaald bedrag aan geld hebben een gedeelte hiervan aan de armen moet schenken.  Dieper reikt de kennis van de meeste mensen helaas niet.

In deze cursus zullen wij in shaa Allah alle onderliggende voorwaarden voor het betalen van Zakaat volgens de traditionele manier behandelen. Vragen als:  Wat zijn de voorwaarden voor het betalen van Zakaat? Vanaf wanneer is het betalen van Zakaat een fard (verplichting)? Over welke bezittingen dien ik zakaat te betalen?

Deze cursus zal antwoord geven op deze vragen volgens de madhahib van Imam Malik en Imam Abu Hanifa (rahimahoemmoe Allah).

Wil jij antwoord krijgen op deze vragen? Wil jij volgens een traditionele manier les krijgen in een van de belangrijkste zuilen van de islam?

Mis deze unieke kans dan niet en schijf je snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Inschrijven kan via onderstaande link.

Fiqh - Blok 2 - Flyer
Scroll To Top