2-daagse cursus Maliki fiqh – Uitleg van al-Murshid al-Mu’in door Sheikh Mohamed ‘Arab

Assalamoe alaykoem beste broeders en zusters,

De Vereniging Marokkaanse Moskeeën Zuid Nederland (VMMZN) organiseert op 25 en 26 december deel 1 van een intensieve cursus in de Fiqh Maliki. Sheikh Mohamed ‘Arab geeft een uitleg van al-Murshid al-Mu’in (de helpende gids) van imam Ibn ‘Ashir. Deze tekst behandelt de basis van de gehele religie (imaan, islam en ihsaan).

Maak gebruik van deze unieke, eenmalige kans om (van 9.00 uur ’s ochtends tot ongeveer 18.00 uur ’s avonds) de ‘aqidah van de ahloe as Soenna wal-djama’ah en de fiqh van de reiniging en het gebed (thahara en salaat) volgens de Maliki maddhab te leren op de traditionele manier.

Altijd al het antwoord willen weten op vragen als:
Wat moet ik weten over Allah?
Verbreekt een bloedneus mijn woedoe?
Als ik vergeet al-Fatiha te reciteren is mijn gebed dan nog geldig?
Mag ik over mij sokken wrijven bij woedoe?
Wanneer mag ik mijn gebed inkorten?
En nog veel meer!

Deze intensieve tweedaagse cursus wordt jullie aangeboden voor een klein bedrag van €10,–. Dit bedrag is bedoeld als onkostenvergoeding voor de cursus benodigdheden, de lunch en drankjes op beide dagen.

Deze Nederlandstalige cursus is voor zowel broeders als zusters (te volgen met beeld en geluid). Cursusmaterialen zullen ter plekke worden uitgedeeld, waaronder de gehele Arabische tekst van Murshid al-Mu’in en een Nederlandse vertaling van het te behandelen gedeelte (het tweede deel zal bij de vervolgcursus worden behandeld).

Maak gebruik van deze unieke kans en schrijf je nu in door een mail te sturen met je naam, leeftijd en geslacht naar: info@moskee-zuidnederland.nl . Wees erbij in moskee Othman, Boezemdwarsstraat 1a, te Rotterdam (Kralingen-Crooswijk).

Wassalaam,

Namens de aangesloten moskeeën,

VMMZN

Website: www.moskee-zuidnederland.nl

Mail: info@moskee-zuidnederland.nl

Let op: we zullen deze eerste twee dagen deel 1 behandelen van de tekst. In de loop van het jaar 2014 zullen wij in sha’a Allah een vervolgcursus (deel 2) organiseren waarbij de rest van de tekst over het vasten, de zakaat, hadj en spiritualiteit worden behandeld. Na deelname aan beide cursussen is het mogelijk, op aanvraag een certificaat te verkrijgen van deelname en aanwezigheid.

2-daagse cursus Maliki fiqh - uitleg van al-Murshid al-Mu'in

Scroll To Top